loader image

Beneficii surprinzatoare ale mierii pentru sanatate

Din cele mai vechi timpuri, mierea a fost folosita atat ca hrana, cat si ca medicament.
Mierea este foarte bogata in compusi vegetali benefici si ofera mai multe beneficii pentru sanatate. Mierea este deosebit de sanatoasa atunci cand este folosita in locul zaharului rafinat, acesta este compus din 100% calorii goale.
Iata cateva beneficii ale mierii pentru sanatate.

1. Mierea contine cativa nutrienti
Mierea este un lichid dulce si gros produs de albine.
Albinele colecteaza zahar – in principal nectarul bogat in zahar al florilor – din mediul lor.

Odata ajunse in stup, consuma, digera si regurgiteaza nectarul in mod repetat.
Produsul final este mierea, un lichid care serveste drept hrana stocata pentru albine. Mirosul, culoarea si gustul depind de tipurile de flori vizitate.
Din punct de vedere nutritional, 1 lingura de miere (21 de grame) contine 64 de calorii si 17 grame de zahar, inclusiv fructoza, glucoza, maltoza si zaharoza.
De asemenea, contine resturi – sub 1% din CDI – de mai multe vitamine si minerale, dar ar trebui sa mananci multe kilograme pentru a-ti indeplini cerintele zilnice.
Unde straluceste mierea este in continutul sau de compusi bioactivi din plante si antioxidanti. Tipurile mai intunecate tind sa fie chiar mai mari in acesti compusi decat tipurile mai deschise.

Mierea este un lichid gros si dulce produs de albine. Este scazut in vitamine si minerale, dar poate fi bogat in unii compusi vegetali.

2. Mierea de inalta calitate este bogata in antioxidanti
Mierea de inalta calitate contine multi antioxidanti importanti. Acestea includ acizi organici si compusi fenolici, cum ar fi flavonoizii.
Oamenii de stiinta cred ca combinatia acestor compusi confera mierii puterea sa antioxidanta.

Interesant este faptul ca doua studii au aratat ca mierea de hrisca creste valoarea antioxidanta a sangelui tau (Sursa de incredere, Sursa de incredere).
Antioxidantii au fost asociati cu un risc redus de atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale si unele tipuri de cancer. De asemenea, pot promova sanatatea ochilor.

Mierea contine o serie de antioxidanti, inclusiv fenolici compusi precum flavonoizi.

0
Scroll to Top