loader image

Cadou de Craciun cu miere de albine

Cadou de Craciun cu miere
Principalele beneficii pentru sănătate ale mierii de albine

Consumul de miere este ceva care vă mulțumește cerul gurii și, de asemenea, aduce beneficii corpului și sistemului nervos. Un cadou cu miere va avea multiple proprietăți benefice care acționează asupra sistemului imunitar și vă ajută să fiți mai puternici împotriva agresiunilor externe.

Mierea este un superaliment încărcat cu vitamine, minerale, are o compoziție complexă și este bogată în nutrienți, printre altele. Datorită diferitelor proprietăți benefice asupra sănătății umane, este din ce în ce mai frecvent să regăsim mierea atât ca hrană, cât și ca medicament.

Proprietățile benefice ale mierii

  • Reglează nivelul de zahăr din sânge

Unul dintre beneficiile pe care le puteți obține de la consumul regulat de miere este că îmbunătățește funcționarea organelor și țesuturilor esențiale, prin eliminarea glucozei circulante și, prin urmare, se obține scăderea zahărului din sânge.

  • Reduce stresul metabolic și alergiile

Dacă alegeți să consumați miere în mod regulat, de mai multe ori pe zi, înainte de începerea sezonului de alergii, veți ajuta organismul să accepte mai ușor alergiile. Orice tip de stres, fie el emoțional, fiziologic sau psihologic, poate fi tradus ca stres metabolic. Mierea produce adrenalină și cortizol, două elemente care promovează descompunerea proteinelor musculare în aminoacizi și obținerea de zaharuri noi. Acest lucru va preveni eliberarea hormonului de stres.

  • Îmbunătățește somnul și diminuează pofta de dulce

Pe deoparte, consumul de miere chiar înainte de a merge la culcare, devine glicogen, care va fi furnizat sângelui atunci când creierul cere. În acest fel, pofta de dulce care are loc în momentul în care creierul raportează niveluri scăzute de glicogen va fi evitată. Pe de altă parte, datorită zahărului natural pe care îl conține, secretă insulină care stimulează relaxarea nocturnă și, prin urmare, promovează somnul.

  • Promovează digestia și previne constipația

Datorită conținutului ridicat de fructooligozaharide, atunci când ajunge la colon, mierea se comportă ca și cum ar fi fibre vegetale care favorizează mobilitatea intestinale, exercitând un efect laxativ. Este important de știut că datorită florei bacteriene, nutrienții sunt absorbiți corect din organism. Dacă apare un dezechilibru în această floră pot apărea probleme gastro-intestinale, cum ar fi diaree sau constipație, printre altele. Deci, mierea, ajută la o activitate adecvată a sistemului digestiv, promovând metabolizarea alimentelor.

  • Îmbunătățește funcția creierului

Un alt beneficiu al mierii este faptul că furnizează energia și calciul necesar creierului, astfel încât celulele noastre să-și îndeplinească corect funcțiile.

Mierea ca medicament antiinflamator

Dacă este aplicat direct pe mușchii inflamați, ajută la diminuarea umflăturilor și, de asemenea, reduce durerea.

  • Beneficii pentru piele

Unul dintre principalele motive pentru care aveți acnee este din cauza dezechilibrului hormonal și pentru că bacteriile se acumulează în piele. Mierea are proprietăți antibacteriene, așa că a devenit una dintre cele mai bune metode de combatere a acneei.

  • Oferă hidratare

Mierea are o concentrație ridicată de umiditate, deci funcționează excelent ca un factor ce favorizează hidratarea, atât pentru piele, cât și pentru păr. Datorită acestor proprietăți, mierea este utilizată pe scară largă în produsele cosmetice, deoarece înmoaie și hrănește pielea, în special în zonele mai uscate.

Datorită combinației de antioxidanți, minerale, vitamine și aminoacizi, mierea întărește sistemul imunitar, ajutând în combaterea infecțiilor și a gripei. Nu numai că ajută atunci când este ingerată, dar este benefică și atunci când este aplicată pe piele, deoarece diminuează infecțiile, devenind astfel antisepticul natural perfect.

0
Scroll to Top