De ce să alegi cadourile dulci?

Motive pentru care să alegi cadourile dulci din miere de albine

În perioada din apropierea Crăciunului, suntem cu toții nevoiți să colindăm magazinele fizice pentru achiziționarea celor mai bune cadouri pentru familie și prieteni. Pe lângă darurile uzuale, ne putem îndrepta atenția spre cele care conțin miere de albină, deoarece astfel de pachete cadou sunt o adevărată sursă de nutrienți necesari organismului. Pentru a vedea de ce să optăm pentru cadouri cu miere, să aducem în prim-plan proprietățile și beneficiile acestui superaliment.

Mierea de albine – proprietăți și beneficii

Considerată a fi cel mai sănătos îndulcitor, mierea ajută la prevenirea diabetului și la combaterea poftei de dulce. Dependența de zahăr generează o serie de afecțiuni, fiind și extrem de greu de combătut. Mierea, în schimb, contribuie la menținerea unor valori optime ale glicemiei, putând fi consumată și de către persoanele care au diabet. De asemenea, consumul de miere în locul zahărului și a produselor ce îl conțin favorizează menținerea unei siluete zvelte.

 • Bogată în antioxidanți

Mierea obținută natural, fără aditivi, are în alcătuire multe substanțe bioactive și antioxidante, precum acizii fenolici și flavonoidele. Se consideră faptul că sortimentele de miere închisă la culoare au mai mulți antioxidanți decât alte tipuri, dar cu toate acestea, acest aliment abundă în compuși benefici organismului. Datorită antioxidanților pe care îi conține, mierea poate preveni îmbătrânirea prematură, diabetul de tip 2, dar și unele afecțiuni ale inimii.

 • Susține sistemul imunitar

Deoarece mierea are în componență vitamine, minerale, aminoacizi și antioxidanți, acest superaliment are proprietăți antibacteriene și antimicrobiene, împreună cu cele antioxidante, care pot diminua inflamațiile și infecțiile cu viruși și bacterii. Multe studii au concluzionat faptul că un consum zilnic de miere ajută sistemul imunitar să lupte împotriva agenților dăunători.

 • Aliat în episoadele de gripă și răceală

O linguriță de miere ameliorează durerile de gât, dar și tusea. În plus, mierea poate diminua simptomatologia apărută ca urmare a infecțiilor tractului respirator superior. Mai mult, așa cum am menționat anterior, acest aliment susține buna funcționare a sistemului imunitar. De asemenea, mierea este un aliat de nădejde în reducerea simptomelor răcelilor și în severitatea tusei. Un aspect important de menționat este că mierea trebuie să fie folosită ca adjuvant și să se utilizeze în paralel cu tratamentul prescris de medic.

 • Tratează arsurile și diminuează acneea

Mierea aplicată pe arsuri minore favorizează accelerarea procesului de vindecare și cicatrizare a rănilor, fiind deosebit de utilă. Totodată, mierea poate fi utilă în reducerea semnelor acneei, deoarece acest aliment are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii.

Ingredient vedetă în cosmetice

Tot mai mulți producători integrează în produsele lor mierea, datorită efectelor sale de emoliere și cicatrizare. Pe lângă acestea, mierea previne îmbătrânirea prematură, cauzată de trecerea timpului și de agresiunile externe cu care pielea intră zilnic în contact.

Așa cum am observat, mierea se dovedește a fi un aliment extrem de benefic pentru multiple scopuri. Cadourile cu miere oferite în perioada sărbătorilor de iarnă nu pot fi decât unele binevenite, deoarece consumul acesteia are reale avantaje pentru organism. În plus, sunt potrivite și celor care urmează o dietă sau au un indice glicemic mai mare.

Shopping Cart
0
  0
  Cosul tau
  Cosul Aurum Noble Honey este gol!Inpoi la magazin
  Scroll to Top