loader image

De ce va ajuta mierea sa ardeti grasimi in timpul noptii

,,Daca vreti sa slabiti, faptul ca un somn odihnitor noaptea foloseste grasimea corpului drept combustibil pentru a alimenta procesul de refacere este un avantaj incredibil si neexploatat. Dar studiile (care dateaza inca din anii 1950) confirma ca acest process nu se va desfasura eficient decat daca stocurile de glicogen din ficat sunt pline pana la refuz inainte de a merge la culcare.

Motivul? Depozitele de glicogen reprezinta o rezerva de energie absolut esentiala pentru creier. Creierul nu va initia procesul de regenerare (si, prin urmare, de ardere a grasimilor) daca este flamand.

Imediat ce suspecteaza ca rezervele lui de combustibil ar putea fi compromise, va declansa reactii chimice pentru a obtine combustibil din alte surse si, de fiecare data, va abandona procesul de refacere.

Daca senzorii creierului depisteaza faptul ca depozitele de glicogen se golesc, va fi surescitat, chinuindu-se sa faca rost de glucoza din alta sursa disponibila.

Tintind si mai departe, urmatorul pas al creierului este de a mobiliza cortizolul, hormonul stresului (care lucreaza in combinatie cu glucagonul, pentru a incepe sa produca glucoza descompunand proteina musculara din alte tesuturi ale organismului (este un fel de autocanibalism).

Prezenti in sistem, acesti hormoni ai stresului va vor submina somnul, afectand tesuturile delicate din intreg organismul, si mai important, vor opri procesul de regenerare si recuperare, ceea ce inseamna ca NU VETI mai arde grasimi.

Va puteti umple rezervoarele de glicogen din ficat inainte de a merge la culcare fie cu o cina nutritiva si echilibrata seara TARZIU (organismul directioneaza glucoza din hrana in depozitele de glicogen), fie ,,inseland“ creierul cu cateva linguri de miere inainte de a va culca.

Spre deosebire de zaharul dintr-o bautura carbogazoasa pe care o beti seara, cea mai mare a glucozei din miere merge direct spre depozitele de glicogen ale ficatului – exact acolo unde e nevoie de ea ca rezerva de combustibil pentru creier pe timpul noptii.

Astfel, creierul dispune de combustibilul de care are nevoie.

Dupa calculele mele, cantitatea perfecta de miere de care aveti nevoie pentru a reaproviziona rezervele de glicogen ale ficatului este de 1-2 linguri (50g) inainte de culcare. Este suficient pentru a stimula somnul si procesul de refacere, de aceea aveti toate sansele ca a doua zi dimineata sa va treziti bine dispusi, vioi, cu mintea limpede si, dupa un mic dejun din Dieta cu miere, increzatori, echilibrati si gata sa infruntati o noua zi.

 

Atunci cand luati seara tarziu o cina hranitoare, nu veti avea nevoie poate sa reaprovizionati stocul de glicogen cu miere.

Oricum, o lingurita sau doua de miere in apa calda va va trimite imediat la culcare. “

                                                        DIETA CU MIERE de Mike MCINNES

0
Scroll to Top