loader image

Miere de albine poliflora

Cum se formeaza mierea de albine poliflora?

Mierea de albine poliflora se formeaza începand cu nectarul din flori colectat de albine impartit în zaharuri simple stocate în fagure. Proiectarea fagurelui și ventilarea constantă a aripilor albinelor provoacă evaporarea, creând miere lichidă dulce. Culoarea și aroma mierii variază în funcție de nectarul colectat de albine.

Este gresit să iei mierea albinelor?

Nu, recoltarea mierii și luarea acesteia de la albine nu este greșită, moral sau altfel. Albinele se pot adapta la pierderea resurselor de miere și cel mai important, apicultorii buni se asigură că lasă miere adecvată în stup pentru supraviețuirea coloniei. Agricultura include atât producția de plante, cât și de animale, insecte.

 

Miere de albine poliflora
Miere de albine poliflora


Albinelor le place să facă miere?

Albinele produc mierea ca o modalitate de stocare a alimentelor pentru a le consuma în perioada rece a iernii, când nu sunt capabile să se hrănească și există mai puține flori din care să adune mâncarea. Mierea este ideală pentru albine – este plină de substanțe nutritive și este un aliment energetic excelent, deoarece este bogată în zaharuri.

Ce se intampla cu mierea care nu este consumata?

Mierea care nu este recoltată merge să hrănească colonia în lunile reci de iarnă. Ele lasă ceea ce nu folosesc și se apuca din nou în sezonul următor. Exista si posibilitatea ca alte albine și insecte sa fure mierea care este în stupi. In anumite cazuri albinele din alte colonii vor readuce mierea de la alt stup la a lor.

De  ce taie apicultorii aripile reginei?

Taierea aripilor reginei nu solicita mai mult regina si nici nu afecteaza productia de miere.  Apicultorii fac acest lucru uneori pentru a preveni plecarea reginei impreuna roiurile lor. Taierea aripilor identifică, de asemenea regina, permițând astfel păstrarea unor evidențe fiabile, care pot fi deosebit de importante în munca experimentală.

Cât de greu este să păstrezi stupii pentru a produce miere.

Există câteva sarcini dificile din punct de vedere fizic, mai ales atunci când este timpul să recoltați mierea. Albinele sunt, de asemenea, vulnerabile la numeroși dăunători, boli și prădători de care va trebui să aveți grijă. Investiția financiară pentru a vă înființa primul stup poate fi, de asemenea, dificilă pentru unii oameni.

0
Scroll to Top