loader image

Mierea este o sursa importanta de nutriție

Mierea este un aliment versatil și sănătos pentru copii și adulți. Mierea poate fi introdusă în dieta unui copil după vârsta de un an. Pe lângă faptul că este un îndulcitor natural uimitor, mierea are multe beneficii care nu sunt atât de cunoscute de toată lumea. Mierea reprezintă un remediu foarte sănătos pentru durerile în gât fiind în același timp un stimulator de energie naturală ce aduce multe alte beneficii.

Mierea este o sursa importanta de nutriție

Mierea nu este doar versatila, variata in gusturi și delicioasa. Cercetările au arătat că mierea conține o gamă largă de vitamine, minerale, aminoacizi și antioxidanți. Flavonoidele și acizii fenolici, care acționează ca antioxidanți, se găsesc în miere. Cantitatea și tipul acestor compuși depind în mare măsură de sursa florală.


Mierea este cel mai bun îndulcitor

Mierea este dulce – asta este un lucru clar. Prin aceasta propietate mierea adaugă o notă specială aproape tuturor rețetelor. Poate fi ingredientul tău secret care dezvăluie întotdeauna noi posibilități. Mulți oameni cred că mierea este o ploaie în deserturi sau o topping pentru pâine prăjită. Dar din ce în ce mai mult, mierea este recunoscută ca un aliment de baza in cămara ta. Oferă rețetelor dvs. o aromă imbatabilă și beneficii funcționale neașteptate. De la echilibrarea aromelor la furnizarea de umiditate a produselor coapte, mierea excelează într-o serie de sarcini – toate dintr-o sticlă mică și un singur ingredient.

Deoarece mierea in general este ușor mai dulce decât zahărul, puteți folosi mai puțin pentru a obține aceeași cantitate de indulcitor pentru o reteta cu o cantitate mai mare. Când înlocuiți mierea cu zahăr granulat în rețete, începeți prin înlocuirea mierii cu până la jumătate din zahărul solicitat în rețetă.

Pentru produse de patiserie:

Reduceți lichidul din rețetă cu 1/4 ceașcă pentru fiecare ceașcă de miere folosită.
Adăugați aproximativ 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu pentru fiecare ceașcă de miere folosită.
Reduceți temperatura cuptorului cu 25 de grade pentru a preveni rumenirea excesivă.

Mierea este o sursă de energia naturală

Mierea este o sursă naturală de carbohidrați, oferind 17 grame pe lingură, ceea ce o face ideala pentru mușchii antrenati. Întrucât carbohidrații sunt combustibilul principal pe care îl folosește corpul, mierea poate ajuta la menținerea glicogenului muscular, cunoscut și sub numele de carbohidrați depozitați, care oferă sportivilor impulsul de care au nevoie atunci când au cel mai mult nevoie de el.

Mierea poate suprima tusea

Mierea a fost folosită de secole pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor răcelii obișnuite, iar acum cercetările confirmă această abordare pentru copiii cu vârsta de peste un an. Mierea oferă o alternativă eficientă și naturală la medicamentul pentru tuse fără prescripție medicală. Deși timpul este cel mai important vindecător al durerii în gât, o lingură de miere poate ajuta la ameliorarea iritației.

0
Scroll to Top