Pâine de casă cu miere și nucă

Miere pura Romaneasca si produse pe baza de miere din ingrediente 100% naturale.

Home \ Retete cu miere de albine \ Pâine de casă cu miere și nucă

 

Astăzi vă propun o rețetă simplă, sănătoasă și gustoasă de pâine de casă. Aluatul l-am făcut la mașina de pâine, pe programul de aluat, ca apoi să-l coc în cuptor. Cantitățile le-am luat după rețeta de aluat din cartea mașinii dar cred că pot fi adaptate în funcție de fiecare mașină. 

Ingrediente: 160ml apă, 1 lingură ulei, ½ linguriță sare, 1 lingură miere de albine Aurum, făină tip 000 – 320 gr., drojdie uscată ½ linguriță, 100 gr. miez de nucă sfărâmată.

Cum se face:

Aluatul l-am făcut în mașina de pâine amestecând toate ingredientele de mai sus. Când a fost gata, l-am scos, l-am modelat într-o bilă rotundă, l-am pus în tavă, pe foaie de copt și l-am mai lăsat să crească jumătate de oră acoperit cu un prosop. Apoi l-am presărat cu puțină făină deasupra, l-am crestat și l-am dat la cuptor la 200 grade pentru 40 minute. 

A ieșit o pâine densă, cu o aromă ușoară de nucă. O bunătate ce merge servită caldă cu miere deasupra. 

 

Poftă bună!

 

Mierea de albine Aurum este un angajament pentru produse de o înaltă calitate, din miere Românească 100% naturală, cu un gust impecabil, cu puternice efecte antioxidante, antiseptice și antibacteriene. Aurum Noble Honey nu are doar miere de vanzare ci și mai multe mixuri gourmet, combinații de miere de albine cu diferite ingrediente sănătoase cum ar fi : scorțișoară, alune de pădure, susan, spirulină .

 

RELATED POSTS

0