Salată de cuscus cu halloumi prăjit și sos picant cu miere

Miere pura Romaneasca si produse pe baza de miere din ingrediente 100% naturale.

Home \ Retete cu miere de albine \ Salată de cuscus cu halloumi prăjit și sos picant cu miere

Pentru începutul de an va recomandăm ceva ușor dar gustos. Salată de cuscus și halloumi prăjit. Cuscus-ul are un gust bun, o textură interesantă și se gătește rapid. Este un fel de ganitură sau mâncare instant însă cu ingrediente naturale. Cuscus-ul este un semipreparat din granule de griș de grâu dur, zdrobite, comprimate și procesate la abur.

Ingrediente: o bucată de halloumi, cuscus, ulei de măsline, lămâie, lime, miere de albine Aurum, fulgi de ardei iute, ceapă verde, pătrunjel, opțional coajă rasă de lămâie.

Cum se face:
Cuscus-ul nu necesită fierbere ci doar opărire cu apă sau supă fierbinte. În câteva minute el absoarbe lichidele fierbinți și se umflă.
În această rețeta am oprait cuscus-ul cu apă fierbinte sărată pentru câteva minute, până s-a umflat, conform indicațiilor de pe ambalaj. Am adăugat puțîn ulei de măsline amestecat cu zeamă de lămâie și lime și o linguriță de miere de albine Aurum. L-am lăsat să se răcească și apoi am adăugat ceapă verde tocată, pătrunjelul, fulgii de ardei iute, sare după gust și opțional coajă rasă de lămâie.
Brânză Halloumi se taie în felii de 1cm grosime și se prăjesc cam 2 minute pe fiecare parte într-o tigaie teflonată până se rumenesc. Halloumi se poate face foarte bine și pe grătar dacă preferați aroma de fum.

Brânza se servește împreună cu salată de cuscus cât încă este caldă.
Poftă bună!

Mierea de albine Aurum este un angajament pentru produse de o înaltă calitate, din miere Românească 100% naturală, cu un gust impecabil, cu puternice efecte antioxidante, antiseptice și antibacteriene. Aurum Noble Honey nu are doar miere de vanzare ci si mai multe mixuri gourmet, combinatii de miere de albine cu diferite ingrediente sanatoase cum ar fi : scortisoara, alune de padure, migdale.

RELATED POSTS

0